Liberon Sellakka

21,50  (sis. ALV)

Liberon Ranskalainen Sellakkakiilloke on korkealaatuinen sellakka, joka soveltuu antiikkiesineiden entisöintiin ja myös akustisten soittimien käsittelyyn. Erinomainen tuote ranskalaisen kiillotuksen tekemiseen.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 1051800 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Tuotemerkit: Liberon

Upea kiilto tai antiikkinen patina huonekaluille

Pakkauskoko: 250ml

Liberon Ranskalainen Sellakkakiilloke on korkealaatuinen sellakka, joka soveltuu antiikkiesineiden entisöintiin ja myös akustisten soittimien käsittelyyn. Erinomainen tuote ranskalaisen kiillotuksen tekemiseen, katso ohje täältä.

  • Antaa upean kiillon tai antiikkisen patinan.
  • Soveltuu antiikkiesineiden entisöintiin ja akustisten soitinten käsittelyyn.
  • Voidaan käyttää myös pohja- ja oksalakkana ennen pintakäsittelyä.
Riittoisuus: 16m² / litra / kerros
Kuivumisaika:
  • Uudelleenkäsittely: 2-3h kuluttua
  • Täysin kuiva: 2h kuluttua
Työvälineet: Laadukas luonnonharjassivellin
Työvälineiden puhdistus: Sprii

Tuotteen käyttöohjeet

Käyttökohde:

Liberon Ranskalainen Sellakkakiilloke on korkealaatuinen sellakka, joka soveltuu antiikkiesineiden entisöintiin ja myös akustisten soittimien käsittelyyn. Voidaan käyttää myös pohja- ja oksalakkana muiden pintakäsittelyaineiden alla. Myös värittömän vahan alle voidaan levittää yksi tai kaksi ohutta sellakkakerrosta.

Liberon Ranskalainen Sellakkakiilloke on erinomainen tuote ranskalaisen kiillotuksen tekemiseen, katso ohje ranskalaiseen kiillotukseen täältä.

Käyttö:

Puhdista käsiteltävä pinta tarvittaessa Liberon Vahanpoistoaineella ja Liberon No. 0-0000 Teräsvillalla pinnasta riippuen. Poista hiontapöly.

Voit tarvittaessa ohentaa Liberon Ranskalaista Sellakkakiilloketta spriillä. Sivele pintaan ohut kerros sellakkaa laadukkaalla luonnonharjassiveltimellä. Anna kuivua 2-3 tuntia. Hio pinta kevyesti ennen seuraavaa lakkakerrosta Liberon No.0000 Teräsvillalla, ja poista hiontapöly huolellisesti.

Jos valmis pinta halutaan himmeämmäksi, hankaa pintaa Liberon No. 0000 Teräsvillalla kevyesti ja poista hiontapöly.

Riittoisuus: 16m² / litra / kerros.

Kuivumisaika:

Anna kuivua 2-3 tuntia kerrosten välissä. Täysin kuiva 2 tunnin kuluttua.

Ranskalainen kiillotus:

Sellakan historia
Sellakka on kasvissa elävän intialaisen kirvan (Laccifer lacca) eritettä. Erite on kasvin hartsien ja kirvan yhteistuotos. Kuivunut erite sekoitetaan hiutaleisena spriihin. Syntynyt seos levitetään ohuena puupinnalle. Spriin haihduttua pintaan jää vain hartsia.

Sellakka on keksitty jo 1700-luvulla. Varsinainen ranskalainen kiillotus otettiin käyttöön 1800-luvulla. Legendan mukaan taidokas ranskalainen puuseppä kehitti 1820-luvulla sellakan levitystavan, jota kutsutaan ranskalaiseksi kiillotukseksi. Tavasta tulikin niin suosittu, että sillä käsiteltiin 1940 luvulle asti kaikki huonekalut, niin yksittäiset kuin teollisestikin valmistetut. Sellakka olikin yli kahden vuosisadan ajan ainoa lakkakäsittely ja yleisin pintakäsittelyaine.

Ranskalainen kiillotus
Ranskalaiseksi kiillotukseksi kutsutaan korkeakiiltoista sileää ja todella näyttävää sellakalla käsiteltyä pintaa. Aito sellakkakiillotus antaakin täyteläisen ja niin ainutlaatuisen kiillon, että millään muulla menetelmällä ei voi vastaavaa saavuttaa. Siksi sellakkaa käytetään edelleenkin, vaikka se ei lakkana ole käsiteltäessä enää kätevimpiä.

Sellakkaa ja erityisesti ranskalaista kiillotusta pidetään hyvin haastavana pintakäsittelynä, koska se vaatii hyvin monta lakan levityskerrosta ja välihiontaa kerrosten välillä. Tämä käsittely vaatii erityisesti kärsivällisyyttä ja aikaa. Ranskalaisen kiillotuksen voi tehdä tupolla tai siveltimellä. Jos ei aikaisemmin ole tehnyt ranskalaista kiillotusta, tekniikkaa kannattaa harjoitella jollekin puiselle harjoituspalalle, ennen kuin alkaa käsittelemään esim. antiikkikalusteita.

Katso ohjeet ranskalaisen kiillotuksen tekemiseen Liberon Ranskalaisella Sellakkakiillokkeella täältä.

Työvälineiden puhdistus:

Puhdista työvälineet spriillä. Älä kaada viemäriin äläkä vesistöön. Joillakin paikallisviranomaisilla on vastaanottopisteitä maalijätteille.

Huomiot ja rajoitukset:

Tuotetta voi ohentaa spriillä. Jos halutaan sävyttävä sellakkakäsittely, Liberon Ranskalaiseen Sellakkakiillokkeeseen voidaan sekoittaa Liberon Spriipohjaista Petsiä. Lämpötilan tulee olla käsiteltäessä ja kuivuessa yli +10°C.

Ladattavat materiaalit

Lisätiedot

Paino 293 g (gramma)
Pakkauskoko

250ml

Värisävy

Clear Gloss(sellakka)

Mediapankki